петак, 28. новембар 2014.

Sok od kupusa kao lek za želudac


Sok od kupusa se koristi kao lek za želudac, ali i kao zdrav napitak koji obiluje vitaminima i mineralima. Ovde mislimo na sok od slatkog kupusa, jer postoji i sok od kiselog kupusa. Najbolji je sok svežeg mladog slatkog kupusa. Ovaj sok je odavno poznat kao sok koji sprečava nastanak bolesti želudca, gastritis i čir, ali ima i druge zdravstvene koristi od njega. Postoje i oni ljudi kojima sok od kupusa ne prija, jer izaziva nadimanje i oni treba da ograniče unos ovog soka ili da ga izbegavaju.

Zdravstvene koristi soka od kupusa
Sok od kupusa obiluje antioksidansima i dobar je u odbrani organizma protiv raka. Kupus se nalazi visoko na skali namirnica koje su dobre kao preventiva protiv raka. Smatra se da je posebno dobar kada se uzima redovno i to protiv kancera želudca i debelog creva, dojke i pluća.
Sok od kupusa ispoljava blago laksativno dejstvo, što znači da je koristan za redovno pražnjanje creva, odnosno protiv zatvora.
Sok od kupusa sadrži amino kiselinu glutamin, koja ima ulogu u čišćenju creva i celog organizma, zatim popravlja oštećenje sluzokože želudca (čir), regeneriše i vodi ka ozdravljenju.
Sok od kupusa sadrži korisne sastojke koji pomažu za jačanje krvi u slučaju anemije.
Jači imunitet će imati osobe koje redovno piju sok od kupusa. Podsetimo se samo da kupus sadrži značajne količine C vitamina.
Sok od kupusa je vrlo pogodan napitak i za sve one koji treba da smršaju. Sadrži malo kalorija i može se uzimati kod kupus dijete i drugih dijeta.
Sok od kupusa se koristi i za spoljnu upotrebu u slučaju čireva, plikova i rana na koži

Нема коментара:

Постави коментар